Хрупкав пай с моцарела и рикота / Crunchy Mozzarella & Ricotta Phyllo Pie

Хрупкав пай с моцарела и рикота

Продукти за форма 22 см

4 кори за баница

150 г пресен киселец

2 – 3 стръка пресен лук

250 г рикота

125 г моцарела

3 яйца

зехтин

сол и черен пипер

ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Почистете от дръжките и измийте добре киселеца (можете да ползвате спанак). Нарежете лука и киселеца на ситно и ги сложете в тиган с 1 с л зехтин (по желание можете да сложите нарязани на ситно 1-2 люти чушлета). Посолете и ги задушете за 1-2 минути, след което ги махнете от огъня.

В купа разбийте яйцата и прибавете към тях рикотата. Подправете с черен пипер и сол на вкус и разбъркайте до гладка смес. Добавете киселеца и отново разбъркайте

Вземете корите и ги поставете на дъното на формата (предварително намазана с малко зехтин), като се стараете да оформите малък борд отстрани.

Изсипете яйчената смес върху корите. Опечете пая в предварително загрята на 200 С фурна около 20-30 минути или до готовност. 10 минути преди да го извадите от фурната върху пая сложете нарязаната на парчета моцарела. Сервирайте поръсен със ситно нарязан магданоз 🙂

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s