Пържено мариновано свинско месо

Пържено мариновано свинско месо

Продукти:

700-800 г шарено свинско месо

1 малка глава стар лук + 1 глава лук

3-4 скилидки чесън

1 връзка зелен лук

1/2 ч л черен пипер

3 с л кафява захар

3 – 4 с л зехтин

80 мл соев сос

1 малка круша

сусам

 

Приготвяне:

Месото нарежете на тънки ленти или по-малки късчета

Маринатата пригответе като пасирайте в блендер крушата, стария лук, чесъна, захарта, зехтина, соевия сос и черния пипер.

Поставете месото в дълбока купа или друг подходящ съд и го залейте с маринатата. Добавете втората глава лук нарязана на ленти и разбъркайте добре. Оставете така приготвеното месо да се маринова за няколко часа.

Запържете месото на умерен огън докато омекне или до готовност

Поднесете месото поръсено със ситно нарязан пресен лук и сусам

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s