Пълнено руло със спанак, увито в бекон

img_0921_spinach-stuffed-bacon-wrapped-meatloaf

Пълнено руло със спанак, увито в бекон

Продукти:

800 г кайма (смес свинско и телешко)

2 малки яйца

около 1/2 ч ч галета

150 г ементал (кашкавал)

200 г бекон нарязан на тънки ленти

100 г шунка на парчета

шепа пресен спанак

сол и черен пипер

img_0897_spinach-stuffed-bacon-wrapped-meatloaf

Приготвяне:

Фурната загрейте на 180 С

Спанака почистете, измийте и подсушете добре.

Поставете каймата с подходящ съд и я омесете с яйцата, галетата и я подправете със сол и черен пипер на вкус.

Покрийте дъното на правоъгълна тава с фолио за печене.

Върху каймата наредете шунката, а върху нея ементала. Разпределете спанака и внимателно навийте стегнато руло.

spinach-stuffed-bacon-wrapped-meatloaf-collage

Върху друг лист фолио наредете като се застъпвате парчетата бекон. Сложете внимателно рулото и увийте внимателно.

Печете рулото първоначални на 180 С около 25 минути, след което увеличете фруната на 220 С и допечете още 20-25 минути или до готовност

img_0858_spinach-stuffed-bacon-wrapped-meatloaf

Advertisements

2 thoughts on “Пълнено руло със спанак, увито в бекон

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s