Печени пълнени картофки с бекон, аншоа и салвия

img_0303-baked-potatoes-suffed-with-bacon

Рецептата за тези бързи и лесни за приготвяне вкусни пълнени картофки е на Джейми Оливър

Печени пълнени картофки с бекон, аншоа и салвия 

Продукти:

( за 4 порции )

8 средно големи картофа

(използвах измити)

8 парчета бекон

8 филета аншоа

16 листа салвия

3 – 4 скилидки чесън

2 – 4 с л зехтин

сол

Приготвяне:

Измийте и подсушете картофите. Не ги белете 🙂 С уред за почистване на чушки на чушки издълбайте картофите в средата. Посолете и ги намажете със зехтин отвътре.

Обелете и нарежете чесъна на филийки

Вземете парче бекон и върху него сложете парче аншоа, нарязан чесън и две листа салвия.

Навийте на руло и го пъхнете в картофа. Отрежете две „тапи“ от издълбаната част на картофите и ги пъхнете от двете страни, така че да не изпадне бекона.

img_0320-baked-potatoes-suffed-with-bacon

Поръсете така приготвените картофи с едра сол и ги полейте със зехтин

Опечете ги в предварително затоплена на 200 С фурна около 1 час или докато станат златисти и меки

 

img_0354-baked-potatoes-suffed-with-bacon

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s