Телешко със сушени сливи

img_2145-teleshko_edited-1

Телешко със сушени сини сливи

Продукти:

600-700 г телешко месо

(обикновено ползвам за готвене)

1 голям стрък праз лук

50-60 мл зехтин

2 големи моркова

1 консерва печурки

400 мл вода

100 мл сухо бяло вино

200 г сушени сини сливи

(без костилка)

2-3 сушени домата

2-4 скилидки чесън

1 ч л червен пипер

1/2 ч л черен пипер

1 с л доматено пюре (концентрат)

 2-3 листа дафинов лист

сол

Приготвяне:

В дълбока тенджера сипете зехтина.

Добавете почистеното от жили и нарязано на парчета телешко месо.Запържете го от всички страни.

Прибавете нарязания на шайби праз лук, морковите на кръгчета, гъбите и чесъна, нарязан на ситно. Задушете около 10 минути.

Подправете със сол, черен и червен пипер, разбъркайте и налейте водата и виното.

desktop7-copy

Намалете огъня и прибавете нарязаните на дребно сушени домати, доматеното пюре и дафиновия лист. Разбъркайте и оставете да къкри докато месото омекне.

Малко преди да го свалите от огъня (10 мин.) добавете сушените сливи. Не бъркайте или го правете внимателно за да не разкъсате сливите.

%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0%d0%b6%d0%b81_edited-1

Сервирайте ястието поръсено поръсено със ситно нарязан магданоз

img_2136-teleshko_edited-1

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s