Хумус със спанак

IMG_0117_Spinach Hummus
Хумус със спанак 
Продукти:

500г сварен отцеден нахут

(Използвам консервите на Крина)

1/2 ч ч сусамов тахан

100 г пресен спанак
сока на 2 малки лимона
2 скилидки чесън
зехтин и сумак за поръсване
сол на вкус
Приготвяне:
Спанака измийте, подсушете и нарежете на ситно. В подходящ дълбок съд сложете нахута (отцеден предварително, и запазена течност), спанака и чесъна. Добавете малко от отцедената течност от нахута. Пасирайте на гладка смес. Прибавяйте течност на части, толкова, че да се получи смес малко по-гъста от боза. Добавете сусамовия тахан, сок от лимоните и разбъркайте добре. Подправете със сол на вкус. Сервирайте хумуса полят със зехтин и поръсен със сумак
IMG_0127_Spinach Hummus

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s