Цвете с кашкавал / Cheese stuffed bread

bread

Техниката за  приготвянето на това красиво цвете видях  ето тукпромених рецептата според моя вкус и приготвих хляб със солен пълнеж. За пореден път се убеждавам, че омесването на хляб ми действа успокояващо. Правих за пръв път това красиво цвете със сина ми между два престоя в болница.😦 Той обича да меси заедно с мен и определено успях да го разведря🙂 Вчера го направих отново и занесох на домакините, на които отидохме на гости. Ефектно и вкусно беше оценено подобаващо🙂   Много сполучлива рецепта, която препоръчвам. Припомних си също и колко трудно се правят хубави снимки на тестени неща, много нерви изхабих за няколко добри кадъра🙂

bread2

Цвете с кашкавал / Cheese stuffed bread 

Продукти / Ingredients :

500 г брашно / 500 g flour
60 г масло / 60 g butter, softened
300 мл прясно мляко / 300 ml warm milk
2 ч л суха мая ( 7 г ) / 2 teaspoons dry yeast ( 7 grams ) 
1 ч л сол / 1 teaspoon salt
1 яйце / 1 egg

За плънката / For filling :

30 г разтопено масло  / 300 g melted butter
150 г кашкавал / 150 g grated cheese

bread3

Приготвяне / Instructions :

В купа смесете разбитото яйце с млякото, разтопеното масло и маята. Оставете настрана, В друга купа пресейте брашното със солта. Прибавете течните към сухите съставки и омесете гладко тесто. Поставете тестото в намазана с малко мазнина дълбока купа. Покрийте с кърпа и оставете да втаса за 1 час на топло

In a bowl whisk the egg with milk, melted butter and yeast. Set aside. In another bowl sift the flour with salt . Add the liquid ingredients to the dry ingredients and knead until you get a smooth dough. Place it in a bowl brushed with some oil & cover it with colth. Leave in a warm place to double ( 1 hour )

Поставете тестото върху набрашнен плот  и го разделете на 4 еднакви по големина топки. Отделете една много малка която да използвате за среда на цветето. Разточете 4 еднакво големи кръгли кори. Ако разточите по-малки кори и разстоянието между „листата“ на цветето ще е по-малко. Всяка намажете с разтопено масло и поръсете с настърган кашкавал. Поставете ги в тава покрита с хартия за печене, една върху друга като последната намажете само с масло.

bread step by step1

Turn the dough out onto a lightly floured surface. Divide into 4 parts then roll each part into a circle. Place in pan lined with parchment paper. Brush the fisrt layer with melted butter and sprinkle with cheese. Place the second on top and repeat the procedure. Do the same with the third layer. End with the forth layer and only brush  it with butter.   

С остър нож разрежете кръговете на 8 триъгълника. Срежете всеки триъгълник по средата но не до края. Внимателно хванете върховете на триъгълниците, промушете ги през разрез по средата и изтеглете отдолу нагоре. Прищипете с пръсти външната част на триъгълници, да се слепят добре и да не се разтворят при печене. Намажете с малко разтопено масло или жълтък и оставете тестото да почине 20 минути.

With knife cut the dough into 8 triangles. Then make cuts only in the middle of each triangle. Take the tip of each triangle and insert it into the cut you made and pull it from the underside. Pinch the two angles at the base of the triangle together.  Brush the dough with melted butter and allow to rest for 20 minutes. 

bread step by step

Печете в предварително загрята на 200 С фурна около 25-30 минути (или до готовност)

Preheat your oven to 200 C  ( rack in the middle ). Bake for 25-30 minutes.  Enjoy !

bread1

7 thoughts on “Цвете с кашкавал / Cheese stuffed bread

  1. Чудесно цветенце,Вики!С такива хрупкави ръбчета,иде ми да си чупна веднага!Поздрави и хубав понеделник!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s