Тарта със смокини и синьо сирене / Fig & blue cheese tart

Тарта със смокини, сирена и прошуто 

Продукти за основата:

300г брашно
160 г масло
щипка сол
2-3 с л ледена вода 

Продукти за плънката:

100-150 г синьо сирене
4-6 зрели смокини или 2 круши 
100 г моцарела
няколко парчета прошуто 
1-2 с л мед за сервиране

Приготвяне:

От продуктите за основата омесете тесто. Поставете го в хладилник за около 30-40 минути.

Охладеното тесто извадете и разтелете с пръсти по дъното и стените на форма за тарта.

Печете 10 минути в предварително загрята фурна на 180 С .

Нарежете смокините и моцарелата на парчета. Вместо със смокини можете да използвате хубави зрели круши.

Синьто сирене натрошете

Извадете основата и разпределете плънката отгоре.

Допечете тарта  още 15-20 минути или до готовност.

Оставете да се охлади, сервирайте парчетата поръсени с малко мед.

Опитайте🙂

 

 

5 thoughts on “Тарта със смокини и синьо сирене / Fig & blue cheese tart

  1. Вики, и тук искам да кажа, че и е една от любимите комбинации!
    Прегръдка!

  2. Благодаря Дани🙂
    Класика в жанра е тази тарта
    Аз харесвам много и варианта с круши🙂

  3. Не съм опитвала тази комбинация, интересно изглежда. Но със сигурност е добра!
    Поздрави!:)

    П.П. Снимките са страхотни!🙂

  4. Обожавам смокини, а ти толкова изкусително си ни поднесла тартата, Вики…поздрави и пожелания за приятна вечер!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s