Чеснова крем супа с печени зеленчуци / Roasted garlic & vegetable soup

Чеснова супа с печени зеленчуци

Продукти:

2 големи тиквички
5 средно големи картофа 
1 глава лук
1 глава чесън
500 мл прясно мляко
250-300 мл топла вода
2-3 с л зехтин
30 г масло 
сол и черен пипер на вкус
1/2 връзка копър 

 

Приготвяне:

Нарежете тиквичките на големи парчета, а лука и картофите на половинки. Поставете ги в тава заедно със скилидките чесън. Полейте зеленчуците със зехтин и ги посолете. Печете на 180 С около 30-40 минути.

Поставете тиквичките, лука и чесъна в дълбока тенджера. Пасирайте ги до гладка смес. Прибавете картофите и пасирайте отново. Разредете супата с топло прясно мляко и вода (можете да увеличите течностите за да разредите супата до желаната от вас гъстота). Добавете бучка масло и подправете според вкус.

Сервирайте поръсена със ситно нарязан копър, крутони или с препечени филийки🙂

4 thoughts on “Чеснова крем супа с печени зеленчуци / Roasted garlic & vegetable soup

  1. Красиви снимки,Вики,и много апетитна супа,обичаме такива и у дома!Хубава седмица!

  2. Определено изглежда много апетитна. А снимките я представят прекрасно.
    Поздрави и хубава седмица!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s