Лешникова торта / Hazelnut cake

hazelnut cake

Лешникова торта

Продукти за блатовете:

  • 10 бетъка
  • 1 ч ч захар
  • 300 г сурови лешници

Приготвяне на блатовете:

Фурната загрейте на 180 С.

Бълтъците разбийте на сняг със захарта. Добавете на три пъти ситно смлените ядки като разбърквате внимателно за да не спадне белтъчената смес.

приготвяне на блата стъпка по стъпка

Опечете три еднакви блата с диаметър 24 см. Използвайте хартия за печене или форма с незалепващо покритие. Блатовете се пекат бързо, внимавайте да не прегорят. Печете ги докато придобият лек златист цвят. Използвайте хартия за печене или форма с незалепващо покритие

Продутки за крема:

  • 10 жълтъка
  • 250 г меко масло
  • 1 ч ч пудра захар
  • 200 г бял шоколад
  • 100 г сурови лешници за украса

Приготвяне на крема:

1.Маслото разбийте с 1/2 от пудрата захар.

2.Разбийте на водна баня жълтъците с останалата част пудра захар. Бъркайте ги непрекъснато на умерен огън, около 10-15 минути, докато се сгъстят и станат с консистенцията на пухкав крем.

3.Шоколада начупете на парчета. Разтопете го на водна баня и оставете да се охлади леко. Прибавете го към жълтъците.

4.Внимателно смесете масленият крем с жълтъците и разбъркайте докато се смесят добре.

приготвяне на креам стъпка по стъпка

Намажете блатовете с крем. Ситно смлените лешниците (за украсата) запечете 1-2 минути в сух тиган. Поръсете тортата отгоре и отстрани  с лешниците. Оставете тортата в хладилник поне няколко часа преди да я сервирате

Лешникова торта

Намажете блатовете с крем. Ситно смлените лешниците (за украсата) запечете 1-2 минути в сух тиган. Поръсете тортата отгоре и отстрани  с лешниците. Оставете тортата в хладилник поне няколко часа преди да я сервирате

11 thoughts on “Лешникова торта / Hazelnut cake

  1. Вики, чудесно предложение🙂
    Поздрави и слънчева събота!

  2. Мноого хубаво!Само като прочетеш продуктите и ти става ясно, просто вълшебство!Поздравления!

  3. Вики, тортата е безспорно едно лешниково вълшебство, но за мен е впечатляващ и начинът и на представяне.Личи , че си на ти с фотоапарата.
    Поздрави!!!

  4. Вики, присъединявам се към почитателите на тортата! Изглежда много сочна и вкусна! Поздрави!

  5. Благодаря ви🙂
    Лично на мен тази торта много ми хареса на вкус.
    Абсолютна импровизация, но пък много сполучлива🙂

  6. Вики, много ми се видя вкусна!
    Като поевтинеят яйцата🙂 , ще я пробвам!

  7. Веси напълно съм съгласна с теб🙂

  8. Е, така или иначе обещах и направих твоята торта – за рождения си ден!
    Нямам думи да опиша колко ни харес вкуса…страхотна е. Сега обаче като гледам твоите блатове и виждам, че изглеждат по друг начин. Моите се получих тънки и като че спаднаха след печенето…Вариантите с два – или защото сложих малко по-малко лешници или при разбъркването ми е спаднала сместта, но това не забелязах…или пък пекох по-кратко, но пък ти пишеш до порозовяване…? Както и да е – на вкуса това не повлия, а и определено ще правя пак! Целувки, Вики!

  9. Веси съжалявам че съм пропуснала да те поздравя😦
    Пожелавам ти много здраве,защото то е най-важното в живота ни
    Късмет и безброй сбъднати мечти
    За мен е чест че си избрала да направиш моята торта
    Щастлива съм и се радвам че ви е харесала на вкус
    И моите блатове бяха тънки
    Да не би да е от размера на тортената форма, която си ползвала?
    Целувам те🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s