Бърз кейк с маслини и розмарин

Продукти:

  • 250 г брашно
  • 100 мл зехтин
  • 50-70 г твърд кашкавал
  • 200 г маслини без костилки
  • 200 г кисело мляко
  • 4 яйца
  •  1 пакетче бакпулвер
  • 1 стрък розмарин

 

Приготвяне:

Фурната се загрява на 180С.

Брашното се смесва с бакпулвера и се пресява.

Яйцата се разбиват и бавно към тях се прибавя зехтинът и киселото мляко. Добавя се брашното. Разбива се добре. Накрая се слага настърганият на ситно кашкавал, розмарина и нарязаните маслини. Сместа се разбърква с лъжица. 

Сипва се в намазана с мало и посипана с брашно кръгла форма.

Пече се около 35-40 минути или до готовност.

Сервирайте топъл с белени домати и сирене.

Приятен апетит🙂

2 thoughts on “Бърз кейк с маслини и розмарин

  1. Вики, много апетитно изглежда🙂
    Хубава нова седмица!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s