Кюфтенца от телешко месо в лимонов сос

Продукти:

  • 500г телешка кайма
  • 1 малка глава кромид лук
  • 2 филии хляб без кората
  • 1 яйце
  • черен, червен пипер и сол на вкус
  • 1-2 с л ситно нарязан магданоз

Продукти за соса:

  • 4-5 с л масло
  • 250 г гъби
  • 1 малка глава кромид лук
  • 1 нарязано на ситно люто чушле
  • 1 и 1/2 ч ч бульон
  • 2-3 с л ситно нарязан магданоз
  • 2- 3 с л лимонов сок
  • черен пипер и сол на вкус

Приготвяне:
Каймата се смесва с изброените продукти и се омесва добре. С мокри ръце се оформят малки кюфтенца големи колкото орех. Слагат се в хладилник за около 1 час.

За приготвянето на сосът маслото се разтопява и в него се запържва за кратко ситно нарязаната глава лук. Добавят се нарязаните печурки, чушлето и подправките. Пържат се няколко минути като се бърка непрекъснато. Накрая се налива бульонът и се оставя да кипне. Когато сместа заври се слагат кюфтенцата, огъня се намалява и се оставят да се задужат на тих огън около 45 минути. Накрая се добавя лимоновитя сок. Опитва се и ако е необходимо се подправя със сол. Сервират се топли поръсени с магданоз.   

Други рецепти за кюфтета:

3 thoughts on “Кюфтенца от телешко месо в лимонов сос

  1. Здравей, Вики🙂
    Много ароматен сос!
    Хубава нова седмица!

  2. Хубав се получи наистина
    Благодаря Дани🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s