Оризов десерт с тиква

Продукти:

  • 500 г тиква
  • 500 мл прясно мляко
  • 40-50 г разтопено масло
  • 1 -2 с л брашно
  • 1/2 ч ч ориз
  • 1/2 ч ч захар + 1 с л за поръсване
  • 1 ч л канела
  • 2 големи яйца
  • 1 ванилия

 

Приготвяне:

Тиквата се обелва и нарязва на малки парчета. Овалва се в брашно.

Намазват се с масло дъното и стените на огнеупорен съд. Тикват се поставя в него. Отгоре се поръсва предварително измитият и подушен ориз.

Яйцата се разбиват със захарта, канелата и ванилията прибавя се млякото и отново се разбива.

Млечната смес се излива върху тиквата и ориза.

Пече се около 45-50 минути в предварително загрята фурна на 180 С. Десет минути преди да се извади от фурната десерта се поръсва със захар и парченцата масло.

One thought on “Оризов десерт с тиква

  1. Не се получи, както е на снимката (ако снимката не е staging, разбира се)…

    Не очаквах да се получи – все пак това е домашна кухня – никога не е същото, добре че запазих малко тиква за следващия тест…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s