Паниран лапад

Този път няма да публикувам точна рецепта ще напиша какво ви трябва за да направите изключително бързо и лесно паниран лапад

Продуктите, които ще са ви необходими са: лапад, яйца, брашно, прясно мляко и подправки.

Листата се почистват от дръжките. С ножица се отстранява търдтата част по дължина на листото.Внимава се да не се разкъса листото. Почистеният лапад се измива се и подсушава. Посолява се леко. Вземат се по две листа и се постават едно върху друго. Потапят се в умерно гъста каша приготвена от жълтъците разбити с млякото, брашното, солта и белтъците разбити на твърд сняг. Пържат се с сгорещена мазнина. Изваждат се върху салфетка да се отцеди излишната мазнина. Поднася се с подлучен млечен сос приготвен от равни части заквасена сметана, кисело мляко, чесън и копър.

5 thoughts on “Паниран лапад

  1. Вики,
    обожавам лапад и това е прекрасна идея!
    Жалко е, че няма вече на пазара.
    Благодаря, че сподели за рязането с ножица!
    Хубава и усмихната нова седмица!

  2. Дани, обожавам всичко зелено
    Лапада приготвен така е фантастично хрупкав и вкусен.
    Преди повече от година публикувах рецптата в БГ Мама, имаше много положителни отзиви за нея 🙂

    Кulinarnimisli Благодаря за вниманието🙂

  3. Дани, това е благодарение на теб🙂
    Странно, но не мога да коментирам в блогът й

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s