Сладкиш с кайсии и канела

Продукти:

  • 80 г масло
  • 80 г пудра захар
  • 2 яйца
  • 60 г брашно смесено с 1 кафена лъжичка бакпулвер (или брашно с набухвател)
  • 50 г смелени орехи
  • 1 и 1/2 ч л канела
  • 6 кайсии или 3 големи праскови
  • 1 пакетче ванилена захар
  • заквасена сметана за сервиране

 

Приготвяне:

Фурната се загрява на 190 С. Леко се намаслява кръгла форма за печене с диаметър 24 см

Маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцата едно по едно. Разбива се докато стане лека и пухкава смес.

Прибавя се брашното с бакпулвера, смлените орехи и 1 равна ч л канела. Разбива се добре до напълното смесване на продуктите.

Изсипва се във формата (тавичка) на равен пласт. Отгоре се нареждат измитите и почистени от костилките кайсии (праскови) с издълбаната страна надолу. Притискат се леко за да влязат в тестото.

Ванилената захар се смесва с останалата 1/2 ч л канела и с нея се поръсва равномерно сладкиша.

Пече се 30-40 минути докато стане златист на цвят. Ако е необходимо се пробва дали е готов с клечка за зъби.

Сервира се топъл със заквасена сметана подсладена с пудра захар според вкуса.

One thought on “Сладкиш с кайсии и канела

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s