Руло с шипков мармалад и бадеми

Продукти:

  • 430 г брашно
  • 70 г натурално пшенично нишесте
  • 11 г суха мая Д-р Йоткер
  • 200 мл прясно мляко
  • 90 г масло
  • 2 жълтъка
  • 100 г захар
  • 1/2 ч л сол

За плънката:

  • 200 г шипков мармалад
  • 4 с л сметана или прясно мляко
  • 2 белтъка
  • 100 г счукани бадени
  • 1 с л коняк или ром

 

В топлото мляко се сипва 1 ч л захар и маята.Брашното се смесва с нишестето в купа. Добавя се захарта, солта и мекото масло.Прибавя се шупналата мая и жълтъците на стайна температура и се замесва меко тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло място да увеличи обема си два пъти .

За плънката белтъците се разбиват със сметаната (млякото).Добавят се наситнените ядки, коняка и мармалада.

Втасалото тесто се изсипва върху Набрашнен плот и се разточва на правоъгълна кора (около 20х70 см). Намазва се с приготвеният пълнеж.Завива се на руло по дългата страна, като краищата се прищипват за да не излезе плънката.

Леко се усуква и се поставя в намаслена форма и се оставя покрито да втаса още веднъж за около 50-60 минути.

Намазва се с разбит жълтък с малко мляко и масло.Пече се в предварително загрята фурна на 180 С около 45-50 минути. След първите 15 минути се покрива с фолио за да не изгори.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s