Пилешки рула с гъби и синьо сирене

Продукти (за 2 порции):

  • 400 г пилешко (пуешко) филе
  • 4-5 бр пресни печурки
  • 60 г кашкавал
  • 60 г синьо сирене
  • сол, черен пипер
  • масло

За панировката:

  • брашно за овалване
  • 1 разбито яйце
  • сусам
  • олио

 

Приготвяне:

Гъбите се измиват и нарязават. Задушават се 1-2 минути в малко разтопено масло.

Филетата се начукват с дървено чукче на тънки пържолки.

Гъбите се разпределят върху пържолките. Върху гъбите се слага парче кашкавал  и парче синьо сирене. Навиват се внимателно на рулца и се закрепват с клечка за зъби.

Овалват се в двойна панировка от брашното, яйцето и сусама.

Изпържват се в сгорещена мазнина на по няколко минути от всяка страна до придобиване на златиста коричка.

Готовите рула се сервират топли!

3 thoughts on “Пилешки рула с гъби и синьо сирене

  1. Вики, изглеждат страшно вкусни! Поздрави!

  2. Дани, Мария Благодаря!
    Наистина много вкусни станаха🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s