Патладжани с лук, орехи и млечна заливка

 Продукти (за 2 порции):

  • 2 патладжана
  • 2 глави лук (нарязан на малки кубчета)
  • 2-3 с л олио
  • 1/2 ч ч счукани орехи
  • сол, черен пипер
  • 1 връзка магданоз
  • 2 среди домата (или 200 мл доматен сок)

 

Приготвяне:

Патладжаните се измиват и разрязват на две през средата. Вътрешността им се издълбава с лъцица и нарязва на кубчета.

В сгорещеното олио се изпържват нарязаната сърцевина на патладжаните, лукът. Добавят се обелените и нарязани домати (доматен сок). Пържи се докато остане само на мазнина.

Отстранява се от огъня и се добавят орехите, магданоза и подправките. С тази плънка се пълнят патладжаните. Поставят се в леко намаслена тавичка.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С около 15-20 минути. Изваждат се и се заливат с млечния сос и се допичат.

Сервират се топли!

Продукти за заливката:

  • 1 с л брашно
  • 1-2 с л ратопено масло
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 малки яйца
  • 100-150 мл прясно мляко
  • сол

Приготвяне на заливката:

В тиган се сгорещява маслото и се запържва брашното. Налива се прясното мляко и се рабърква. Сваля се от огъня и се прибавят разбитите яйца, счукания чесън и сол на вкус.

 

 

Други рецепти с патладжани:

 

One thought on “Патладжани с лук, орехи и млечна заливка

  1. Awesome blog!

    I thought about starting my own blog too but I’m just too lazy so, I guess Ill just have to keep checking yours out.
    LOL,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s