Пай с гъби и сирена/ Phyllo pie with mushrooms and cheese

 

Продукти:

  • 4-5 кори за баница
  • 500 г печурки
  • 1/4 ч ч нарязан зелен лук (1 стък праз лук)
  • 100 г сирене (настъргано)
  • 50 г пушен кашкавал (настърган)
  • 50 г сирене Бри
  • 50 г топено сирене
  • 200 мл прясно мляко (100 мл прясно мляко и 100 мл готварска сметана)
  • 4 големи яйца
  • 2 с л масло + оща за намазване на корите
  • сол и черен пипер

 

Приготвяне:

Фурната се загрява на 190 с.

Корите се намазват с разтопено масло и се подреждат в тавичка една върху друга, като се прави борд по ръба на тавичката.

Гъбите се измиват и на рязват на едро. Задушават се в маслото. Добавя се лука.

Яйцата се разбиват и се смесват с прясното мляко. Добавят се сирената и се подправя на вкус. Накрая се прибавят и гъбите и хубаво се разбърква.

Сместа се изсипва върху корите. Пече се до втвърдяване на плънката и образуване на зластиста коричка.

Поднася се топъл с чаша хубав айрян!

3 thoughts on “Пай с гъби и сирена/ Phyllo pie with mushrooms and cheese

  1. Мммм….много вкусно изглежда това предложение!Спорна седмица и повече усмивки!

  2. Обичам тази комбинация на гъби със сирена ,а като се добави и заливката ще стане страхотно .Поздравления

  3. Нанита,
    Благодаря!
    Надявам се седмицата да бъде успешна и ползотворна
    и за теб🙂

    Дани,
    знаеш ли какво харесвам на такива рецепти, че
    човек може лесно и бързо да ги приготви и да
    импровизира с продуктите според вкуса си
    Иделани за заети жени
    Поздрави🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s