Патладжанени шницели с шунка и сирене

eggplant with cheese

Патладжанени шницели със сирене и шунка

Продукти:

  • 1 патладжан
  • 150 г сирене
  • 50-60 г шунка
  • 2 яйца
  • сол, черен пипер

Продукти за панировката:

  • 2 яйца
  • брашно за овалване

Приготвяне:

Патладжана се измива и нарязва ленти (възможно най-тънки). Посоляват се ис е оставят да се отцедят 10-15 минути.

Изплакват се със студена вода и се подсушават.

Яйцата се разбиват. Прибавя се натрошеното сирене и настърганата на дребно шунка. Подправя се с черен пипер и сол.

Взема се една лента патладжан. Слага се малко от плънката, а върху нея се поставя втора лента патладжан. И така до изчерпване на продуктите.

Така приготвените шницели се потапят в разбитите яйца, след това се овалват в брашно и отново потапят в яйцта.

Изпържват се в сгорещена мазнина по няколко минути от двете страни.

Сервират се топли!

 Други рецепти с патладжани:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s