Патладжанени рулца / Eggplant rolls

 

 Продукти:

  • 1 бр голям патладжан
  • 1-2 с л майонеза
  • 100-120 г сирене Фета, прясно козе или овче сирене
  • 2-3 скилидки чесън
  • 70-80 г орехи
  • 1 връзка магданоз
  • олио за намазване

 

Приготвяне:

Патладжана се измива и нарязва по дължина на тънки ленти. Посолява се и се оставя да се отцеди горчивината. След което се изплакват със студена вода и се подсушават.

Подреждат се в тава застлана с хартия (предварително намазана с малко олио) за печене. Намазват се с малко олио и се пекат в предварително загрята фурна на 200 С докато покафенеят леко (внимава се да не изгорят и станат много сухи). Ако е необходимо се обръщат се да се запекат и от другата страна.

 

Лентите се поставят върху дъска. Всяка се намазва с майонеза. Поръсват се с натрошеното сирене, орехите, чесъна и ситно нарязания магданоз. Навиват се на рулца.   

Според предпочитанията рулцата могат да се приготвят с изпържени патладжани 

Приятен апетит!

5 thoughts on “Патладжанени рулца / Eggplant rolls

  1. Много изкушаващо предложение за любимите патладжани, непременно ще го направя! Поздрави!

  2. Този сезон „преоткрих“ патладжаните
    Станаха любими на цялото семейството.
    Даниела, ще се радвам ако ви допаднат рулцата
    Вики

  3. Изглеждат страхотно!Особено с чаша студено бяло вино…

  4. Напълно съм съгласна с теб Краси🙂
    Поздрави

  5. Можете да популяризирате блога си като добавяте информация и интересни линкове в http://bgbox.info/ социалната мрежа

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s