Кекс с конфитюр от боровинки / Cake with blueberry jam

Кекс с конфитюр от боровинки

Продукти:

  • 2 ч ч брашно
  • 2/3 ч ч бяла захар
  • 1/3 ч ч кафява захар
  • 1 ч л бакпулвер
  • 3 големи яйца
  • 2 ванилии
  • пудра захар за поръсване

 

Приготвяне:

Яйцата се разбиват с двата вида захар и ванилията.

Брашното се пресява и смесва с бакпулвера. Добавя се към яйчената смес и хубаво се разбърква. Сместа се разделя на две равни части. Първата смес се изсипва в намаслена и набрашнена форма за кекс. Отгоре се поръсва с цедка с малко брашно. С лъжица се разпределя равномерно конфитюра. Отгоре се изсипва втората смес.

Пече се в предварително загрята фурна на 180-190 С.

Готовият кекс се поръсва с пудра захар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s