Пълнени патладжани / Stuffed Eggplants

stuffed eggplants

Пълнени патладжани  

Продукти:

  • 4 малки патладжана
  • 5-6 с л настърган твърд кашкавал
  • 4 бр твърдо сварени яйца
  • 200 г пресни печурки
  • 2 с л ситно нарязан магданоз
  • 4-5 с л едро натрошени орехи
  • сол и черен пипер според вкуса
  • 50 г масло

 

Приготвяне:

Патладжаните се почистват и измиват. Разрязват се хоризонтално на две половини. Внимателно се издълбава вътрешноста им с лъжичка. Посоляват се и се оставят  10-15 минути. Потапят се във вряща подсолена вода за 3-4 минути. Изваждат се и се поставят да се отцедят добре.

Гъбите се нарязват и задушават с разтопеното масло. Отстраняват се от огъня и се оставят да се охладят леко.

Яйцата се нарязват на кубчета. Смесват се със кашкавалаи магданоза и се прибавят при гъбите. Подправя се със сол и черен пипер. Овкусената плънка се разпределя в издълбаните половинки патладжани. Напълнените патладжани се поръсват с орехите и се редят в намаслена тавичка. Пекат около 15-20 мунути, в предварително загрята фурна на 200 С

Поднасят се топли !

Други рецепти с патладжани:

6 thoughts on “Пълнени патладжани / Stuffed Eggplants

  1. Сигурно е голяма вкуснотия.И снимките са хубави.Поздравления!

  2. Благодаря Дани,

    Нанита, Kраси за мен е радост да посетя вашите вкусни блогове🙂
    Благодаря за наградите!

    Laura ,
    Thanks for the Award
    I`m happy you like my blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s