Плодов кейк с череши / Cherry cake

 Продукти:

  • 60 г масло
  • 1 ч ч захар
  • 2 ч ч брашно + още за поръсване на черешите
  • 1/2 ч ч прясно мляко
  • 2 ч л бакпулвер
  • 3 яйца
  • 2 ванилии
  • 3/4 кг череши без костилки

 

Приготвяне:

Маслото се разбива на крем със захарта. Прибавят се яйцата и отново се разбива. Добавя се прясното мяко и ванилията. Накрая се прибавя пресятото с бакпулвера брашно. 

Почистените от костилките и нарязани на половинки череши се овалват в брашно

 

Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма за кекс.

Отгоре се нареждат черешите и се поръсват с маслените трохи. Пече се в умерена фурна до готовност. Опеченеият сладкиш се оставя да изстине напълно и се нарязва на парчета.  

 

Продукти за маслените трохи:

  • масло колкото орех
  • 1 с л брашно
  • 1 с л пудра захар
  • 1/2 ч л канела

Приготвяне:Всички продукти се поставят в съд и с реъце бързо се стриват на трохи.

One thought on “Плодов кейк с череши / Cherry cake

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s