Бисквити с шоколадови стафиди и крема сирене

b  

Продукти:

за 12 бр големи бисквити

  • 1 3/4 ч ч брашно
  • 1/3 ч ч кафява захар
  • 1 1/2 ч л бакпулвер
  • 1/2 ч л сол
  • 100 г крема сирене (студено)
  • 1/4 ч ч масло на парченца (студено)
  • 2 пакетчета ванилия
  • 1 яйце
  • 3/4 ч ч сметана
  • 1/2 ч ч какао
  • 100-130 г шоколадови стафиди

За глазурата:

  • 2/3 ч ч пудра захар
  • 1 с л какао
  • 1 с л студена вода

 

Приготвяне:

Фурната се загрява на 190 С.

В купа се сипва сметаната, добавя се яйцето и ванилията и се разбърква леко с телена бъркалка. В отделна купва се смесва брашното с какаото, захарта, бакпулвера и солта. Разбърква се с дървена лъжица, за да се смесят хубаво сухите съставки. Добавя се студеното масло и сирене. С пръсти бързо се стриват на трохи. Прибавят се шоколадовите стафиди. Изсипва се сметаната, разбърква се бързо да се поеме. Сместа се изсипва върху набрашнена повърхност и се меси съвсем кратко (не повече от минута). С ръце се късат парчета от тестото, оформят се големи топки и леко се сплескват. Аз ги правя по-големи (около 8-9 см в диаметър) и дебели (1.5 см). Редят се в тава върху хартия за печене на разстояние една от друга. Пекат се около 20 минути. Оставят се да изстинат върху метална решетка. Украсяват се с какаовата глазура, която се оставя да засъхне. 

Глазурата се приготвя като се смеси и разбърка до гладко пудрата захар с какаото и водата.

 

Други рецепти за бисквити:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s