Броколи със Синьо Сирене

Броколите са близък роднина на карфиола, имат малко по-различна форма на розичките. Те са много ценен зеленчук, богат на витамини С и А, на фосфор и  калций.
Много вкусни са задушени или сварени на пара като карфиола. Могат да се консумират топли или студени – в салати и ястия или като гарнитура.

Много обичам броколи за ужас на половинката ми, който така и  не можа да оцени вкусовите им качества и категорично отказва да ги яде. За моя радост моето малко момче, също като мен ги харесва. 

Най-често ги приготвям на пара и запечени с различни сирена.    

Продукти:

  • 450 г броколи
  • 100 г синьо сирене
  • 50 г настърган кашкавал
  • 50 г топено сирене
  • 5 с л заквасена сметана
  • масло колкото орех
  • сол и черен пипер на вкус

 

Броколите се сваряват на пара. Поставят се в подходящ съд и се посоляват леко. Синьото сирене се намачква, а кашкавала се настъргва на едро ренде. В купа се смесват сирената и сметаната объркват се хубаво. Подправят се и ако е необходимо се добавя малко сол. Сместа се разпределя върху розичките броколи. Запича се за кратко до образуване на златиста коричка. 

Бързо, лесно и много вкусно !

9 thoughts on “Броколи със Синьо Сирене

  1. И това пробвах снощи – мм направо цялото семейство си облизахме езиците🙂

  2. Анна радвам се, че си избрала да ги приготвиш по моята рецепта и съм още по-щастлива, че са се харесали от теб и семейството ти🙂

  3. Вики, поздравления за прекрасния блог!
    Рецептите и снимките са просто зашеметяващи, браво!
    Много вкусно е всичко, което си представила тук!
    Успех!
    Кеми🙂

  4. Сега ще я пробвам рецептата дано да е добра

  5. От всички рецепти в Интернет за броколи избрах Вашата. Прекрасна!!!

  6. Роси, вашите думи ме зарадваха много🙂
    Благодаря!

  7. Mnogo obichame brokoli, cyaloto mi semejstvo:) Tova e hubava recepta,koyato zastlujava vnimanie:)❤

  8. dneska ia probvah; dobavih morkovi na rezencheta po 6-7mm i gybi-pechurki(drebni-bez da gi reja;celi). Oshte v nachaloto na zadushavaneto napryskah zelenchucite s 50 ml bialo vino. Nakraia gi slojih na sach, koito razbira se e predvaritelno zagrian i nmazan s maslo i zapekoh sys sirenata vyv furnata. Super!
    Sledvashtiat pyt shte pribavia pileshko file, kato razbira se go obrabotia otdelno i nakraia, kogato slagam vsichko na sacha shte gi omesia vsichkite i porysia sys sirenata. Kupih sinio sirene specialno za tazi recepta i naistina sychetno s drugite dve sirena se poluchava mnogo dobre. Preporychvam. Izpitano!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s