Бутер воловани с крем от риба тон

 volovani copy

 

 

 

 

 

Продукти:

  • бутер тесто
  • 1 консерва риба тон в собствен сос
  • 2 с л заквасена сметана
  • 1 с л майонеза
  • 1 – 2 с л галета
  • 1 ч л горчица
  • лимонов сок, сол и черен пипер на вкус
  • 1 с л нарязан копър
  • нарязани на парченца 2 малки кисели краставички или 1 с л каперси за украса

 

Рибата се отцежда много добре от соса. Пасира се на гладък крем. Добавят се сметаната, майонезата, горчицата и галетата. Ако крема е рядък се уплътнява с още малко галета. Овкусява се с подправките и лимоновия сок.

От бутер тестото с ринг се изрязват малки кръгове – при мен цветя. В средата на всеки  кръг с малка форма се фиксира по-малък кръг, но не се изрязва напълно.

Подрежат се в тава.  По желание се намазват с разбито яйце. Пекат се в предварително загрята фурна на 200- 220 С. Оставят се да изстинат.

С малка лъжичка се махат кръгчетата в средата като се внимава да не се  разкъса дъното. Готовите воловани се пълнят с приготвения крем. Украсяват се с парченцата краставички (каперси) и се поръсват с копъра.

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s