Пиле с тиква и сусам

 

Продутки:

  • 2 бр пилешки филета (около 500-600г)
  • 200-250г тиква
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 ч ч бульон или вода
  • 1-2 с л зехтин или олио
  • 2 щипки захар
  • 1 с л сусам
  • сол и кориандър

 

Приготвяне:

Пилешките филета се нарязват на малки късчета (по желание могат да се мариноват за около час в 1-2 с л тъмен соев сос)

Тиквата  на малки кубчета.

В тиган с незалепващо покритие се загрява мазнината и се запържва ситно нарязаният чесън.

Добавя се пилешкото месо, огънят се намалява. Бърка се непрекъснато до получаването на лек загар.

Прибавя се тиквата и сусама и се пържи няколко минути. Залива се с бульона (водата), колкото  продуктите леко да се покрият с течността.

Добавя се захарта. Ястието се похлупва и задушава на тих огън до омекването на тиквата и изпаряването на течността.

Накрая се подправя с щипка кориандър.

About these ads

2 мнения за “Пиле с тиква и сусам

  1. Изглежда много апетитно и точно по мой вкус! Да не говорим колко актуална е тиквата сега след Хелоуин!

  2. Привет Лулу,

    Радвам, се че ти допада :)
    Всъщност Диана е „виновна“ да обърна повече внимание на тиквата
    А Хелоуин, е хубав празник за радост на децата, но в нашето семейство не го отбелязваме :)

Вашият коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s